SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VästeråsIrsta HF

Bli medlem i VästeråsIrsta HF
BLI MEDLEM
Biljetterna till kvalmatch 1 är släppta!
2024-03-27 09:42

På tisdag den 2 april kl 19:00 spelas den första matchen i kvalet till Handbollsligan Herr. Säkra din biljett och stötta laget till seger: Västeråsirsta HF - Kvalmatch 1 till Handbollsligan (ebiljett.nu)

Eftersnack USM P18 Steg 4
2024-03-26 14:24

I helgen spelades USM Steg 4 för pojkar 18. VI möter Joakim Eriksson för en genomgång av matcherna.

 

Ta oss igenom helgens matcher:


Vi kliver ut otroligt laddade till första matchen mot Ystads IF som startar matchen i högt tempo. Vi hamnar snabbt i underläge men lyckas följa Ystad upp till underläge 8-6. Ystad är riktigt tunga framåt och vi avslutar första halvlek dåligt och förlorar sista sju minuterna med 7-0. Vi rycker upp oss lite i andra halvlek men underläget är för stort för att tas igen och vi förlorar matchen mot ett mycket starkt Ystad med 32-22 (15-6). 

 

I andra matchen står Önnereds HK för motståndet. Vi börjar matchen starkt och leder 8-6 med halva första halvlek spelad. Önnered spelar ett oerhört bra offensivt försvar som vi har stora  problem med samtidigt som orken tryter mot slutet av första halvlek, något som resulterar i underläge 15-10 när vi kliver in i pausvilan. I andra halvlek kommer vi inte alls till och Önnered löper ifrån oss i en match som slutar 28-14 (15-10) till Önnereds fördel. 

 

I tredje matchen möter vi hemmalaget Lugi HF, tyvärr betyder tidigare resultat att vi redan inför matchen är utslagna. Vi börjar trots det matchen otroligt starkt och Rasmus Solver har bra utdelning från M6 samtidigt som vi kontrar in några enkla mål. Ledning 12-10 efter 20 minuter blir till underläge 13-12 efter två svaga avslutningsminuter i första halvlek. Vi följs åt i början av andra halvlek och har underläge 18-16 med 11 minuter kvar. Lugi spelar en fartfylld och rolig handboll med många spelskickliga 9-metersspelare och en mittsexa vi har problem med. Tyvärr tar orken återigen slut samtidigt som våra desperata försök att spela 7 mot 6 framåt och högre bakåt är resultatlösa. Lugi springer ifrån och siffrorna slutar 28-20 (13-12) trots att vi gör en riktigt fin prestation. 

 

I helgens sista match står Redbergslids IK för motståndet. Vi börjar bra men får snabbt problem med det uppställda anfallsspelet och slarvar i hemspringet. Matchen slutar med förlust 24-14 (14-7).


Vad tar ni med er från helgen?


Vi tar med oss en hel del fina prestationer, såväl individuellt som kollektivt, trots en extremt tuff grupp. Vi visar både mot Lugi och Önnered att vi under delar av matcherna kan matcha de allra bästa lagen, framförallt med ett riktigt bra försvarsspel. Sedan räcker vi inte till över en hel match och det är tydligt att vi har en liten bit kvar för att kunna matcha mot de allra bästa.  Grabbarna ska ha en eloge för en fin inställning där alla gav allt under hela helgen. 

 

Hur ser den kommande tiden ut för laget?


Vi tränar på ytterligare någon vecka till innan vi kliver på några veckors välförtjänt ledighet. Sedan kickar vi igång försäsongsträningen i månadsskiftet april/maj med betoning på löpning och styrketräning för att kliva in i nästa säsong ännu starkare. 

Isa Ljungholm klar för VästeråsIrsta HF!
2024-03-26 14:05

VI kan idag meddela att Isa Ljungholm ansluter till VästeråsIrsta HF kommande säsong. Isa kommer närmast från Huddinge HK och blir den sista pusselbiten i truppen.

 

Varför blev det VästeråsIrsta HF?

 

Jag har fått ett bra intryck av föreningen och det kändes som ett bra nästa steg för mig och min utveckling. 

 

Dina tankar om VästeråsIrsta HF som förening?

 

Jag har fått en mycket positiv uppfattning av VästeråsIrsta. Det är en professionell förening som lägger mycket fokus på gemenskap och jag ser fram emot att bli en del av den svartvita familjen. 

 

Ditt bästa handbollsminne hittills i karriären?

 

Det finns så många fina minnen som handbollen har gett mig. Jag skulle säga antingen när jag fick sätta på mig Sverigetröjan och uppleva U18 VM i Nordmakedonien eller när jag fick vara med och ta SM guld med Huddinge som 14-åring. 

 

Dina styrkor som spelare?
 
Mina styrkor är att jag är trygg med att spela på alla positioner på 9m och framåt kan jag bidra med både skytte och genombrott. Jag har alltid älskat att spela försvar och gillar att kriga om bollen. 

 

VästeråsIrsta jobbar intensivt med initiativet #viställerupp där ni spelare som förebilder har en betydande roll. Vilka är de viktigaste egenskaperna hos en förebild tycker du?

 

Ödmjukhet är otroligt viktigt tillsammans med närvaro och engagemang för de yngre spelarna i klubben. Visa vägen och vara ett gott föredöme på planen men också utanför.

 

Mattias Zachrisson om Isa: 

 

Sista pusselbiten inför kommande säsong är på plats. Det känns oerhört skönt att lagbygget är klart inför kommande säsong och i Isa kommer vi få in en oerhört spännande spelare, som trots sin unga ålder är riktigt duktig i både anfall som försvar. Vi är en ung trupp som jag på sikt tror kan bli riktigt bra.

 

Varmt välkommen till VästeråsIrsta HF!

Eftersnack USM F14 Steg 4
2024-03-26 11:33

I helgen spelade F09 USM Steg 4 på hemmaplan. VI får en pratstund med Markus Bartsch efter helgens matcher.

 

Hur gick helgens matcher?

 

Riktigt bra måste VI ändå säga när VI summerarar helgens spel. VI visste att VI hade en tuff grupp med både LUGI och Kristianstad som på förhand skulle vara de starkaste korten. 

 

VI börjar mot Hammarby och känner direkt att den tveksamheten och ångesten VI hade i steg 3 var som bortblåst och med en skön inställning i försvaret så kunde VI gå till en rätt komfortabel halvtidsvila med siffrorna 15-9. I andra halvlek var det egentligen inte någon fråga om vem som skulle vinna, och siffrorna hade kunnat vara betydligt större till VIs favör, men en period i slutet av matchen slarvades det en hel del. Slutresultat 23-18 och en skön start på matchandet.

 

I andra matchen för dagen står då LUGI på andra sidan av planen, och VI bestämmer oss för att ge oss själva chansen. VI står upp riktigt bra i försvaret och kommer även till fina avslut. LUGIs tyngd och en svårstoppad 9m-spelare ger dem favören av en 3-målsledning i paus 8 - 11.

Andra halvlek startar och LUGI kommer rätt snabbt upp i en 6-målsledning vid 10 - 6 efter 5 min i andra. Här finns risken att VI tappar fotfästet lite, och i tidigare matcher har VI fallit ihop lite som lag, men inte denna gång. VI står upp riktigt bra och spelar helt jämnt med LUGI sista kvarten. Stress gör dessutom att VI i den här perioden slarvar bort några bollar, och det hade tom med kunnat varit jämnare på resultattavlan vid slutsignalen. 14 - 20 i LUGIs favör, men ändå en god känsla i kroppen.

 

I tredje matchen skulle VI ställas mot Kristianstad som sett riktigt starka ut, och till och med snäppet vassare än LUGI. Den teoretiska chansen låg i att VI skulle slå Kristianstad och de sedan slå LUGI och på något outgrundligt sätt få till målskillnad i vår favör för att ta den enda platsen för en plats i finalspelet.

 

Med det i ryggen går VI in taggade till tusan, men Kristianstad är bra, riktigt bra, och straffar oss gång på gång när VI tar lite stressade avslut eller slarvar med passningar. Halvtidsresultat 7 - 13.

I pausen snackar VI ihop oss och försöker lugna oss lite och kommer in i andra halvlek med ett annat lugn... sakta men säkert börjar VI äta upp försprånget och VI är upp i  två måls underläge vid 14 - 16 och 15 - 17 när det är 10 minuter kvar, och det känns som VI har Kristianstad på gaffeln. Tyvärr tappar VI bollen och får ytterligare något domslut mot oss och Kristianstad kan springa igenom oss till slutresultatet 17 - 22.

 

I helgens sista match, precis efter att Kristianstad vunnit den åtråvärda platsen i Finalspelet, så ska vi möta Kroppskultur i en match om tredje plats i gruppen. VI kände att luften gått ur lite i gruppen och att VI bränt en del krut i de tidigare tuffa matcherna och kanske befarade en tuff resa. Men samtidigt var tjejerna riktigt tydliga med att VI går för att vinna fullt ut. Förutom ett likaläge 2 - 2 efter 8 minuter så trampar VI gasen i botten och går upp till 7 - 2 på de kommande fem minuterna, och efter det var det inte längre en jämn kamp. 9 - 5 i halvtid växte sedan stadigt till slutresultatet 21 - 11.

 

Hur vill du summera helgen?

 

Sammanfattningen från helgen är att VI är grymt stolta över vår insats. Alla spelare luftades under helgen och samtliga finns med i målprotokollet, vilket betyder att VI har en bred kvalitativ trupp att jobba med. VI är med och slåss med jämna resultat.

 

Jag vill också tacka alla som ställde upp och skapade ett arrangemang som jag med min långa erfarenhet helt klart platsar in bland de bästa jag varit med om. Tack till föräldrar, våra och spelare från andra VI-lag och övriga som hjälpte till. VI bjöd på ett arrangemang där VI fick otroligt trevlig feedback från de andra lagen gällande arrangemanget, och en av höjdpunkterna måste vara när 4 av de 5 lagen dansar tillsammans ute på planen inför en av matcherna. Slutligen vill vi gratulera Kristianstad till platsen i Finalspelet och önska dem lycka till, avslutar Bartsch.

 

Lovisa Ekberg klar för VästeråsIrsta HF!
2024-03-25 14:04

Sportchef Mattias Zachrisson har skrivit kontrakt med Lovisa Ekberg, närmast från Kärra HF. VI möter vårt senast nyförvärv.

 

Varför blev det VästeråsIrsta HF?


För att få nya utmaningar i en handbollsförening som jag tror att jag både kommer trivas och utvecklas som handbollsspelare i. Ska bli kul att representera VästeråsIrsta.

 

Dina tankar om VästeråsIrsta HF som förening?


VästeråsIrsta känns som en väldigt varm och proffsig förening där det finns alla möjligheter. 

 

Ditt bästa handbollsminne hittills i karriären?


Måste vara när vi spelade och vann semifinal i Partille Cup som ungdom, på ett soligt och fullpackat Heden. 

 

Dina styrkor som spelare?


Min spelförståelse, envishet och lugn på handbollsplan. 
 
VästeråsIrsta jobbar intensivt med initiativet #viställerupp där ni spelare som förebilder har en betydande roll. Vilka är de viktigaste egenskaperna hos en förebild tycker du?


Det skulle jag säga är att aldrig ge upp och att alltid ha en positiv inställning.

 

Mattias Zachrisson om Lovisa: 

 

Glad att vi äntligen är överens med Lovisa inför kommande säsong, hon har de två senaste säsongerna visat att hon tillhör de bästa spelarna i Allsvenskan och kommer även med sin rutin bidra med med mycket till vår unga och spännande trupp.

 

Varmt välkommen till VästeråsIrsta HF!
 
Dagens matchsponsor: Axelssons Turisttrafik AB
2024-03-23 09:00

Dagens match i Handbollsligan presenteras av vår huvudpartner, Axelssons Turisttrafik AB. VI möter Fredrik von Essen inför matchen. 

 

Ni är en av föreningens huvudpartners. Vad är styrkan i VästeråsIrsta HF?

 

VästeråsIrsta imponerar med sin starka laganda och sitt engagemang för handbollen, viket genomsyrar hela föreningen, från ungdomsverksamheten till seniorlagen. Förmågan att utveckla talanger och skapa en inkluderande och positiv miljö är beundransvärd. Denna kombination av professionellt förhållningsätt till sporten och det varma mottagandet av alla inblandade gör VästeråsIrsta till en unik förening. Som pappa till 2 barn som spelar i VästeråsIrstas ungdomslag, ser jag med egna ögon den dedikation och hårda arbete som spelare, ledare och volontärer lägger ner.

 

Vad är viktigast för Axelssons i valet av samarbetspartners?

 

För oss på Axelssons är det viktigaste i valet av partners att finna organisationer som delar våra värderingar om kvalitet, pålitlighet och samhällsansvar. Vi söker partners som, likt oss, strävar efter att göra en positiv inverkan i vårt gemensamma samhälle och som värdesätter långsiktiga relationer. Samarbeten som dessa måste grundas på ömsesidig respekt och en gemensam vision om att bidra till något större än oss själva. VästeråsIrstas engagemang för handbollen och deras bidrag till samhällsgemenskapen speglar de kvaliteter vi ser efter hos våra partners.

 

Hur tippar du dagens match mellan VästeråsIrsta HF och Skara HF?

 

Vinst 23 - 20

BLI MEDLEM
Ladda ner ledarappen
Nyheter från våra lag
Damutveckling, 28/03 08:03 
A-lag Dam, 27/03 20:32 
A-lag Dam, 27/03 10:22 
A-lag Dam, 27/03 09:21 
A-lag Herr, 26/03 20:47 
A-lag Herr, 26/03 08:47 
 
Handbollens huvudpartner
Centrala partners
Huvudpartners VästeråsIrsta HF
Guldpartner
Partners VästeråsIrsta HF