SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VästeråsIrsta HF
A-lag Dam

VästeråsIrsta HF Dam
29 - 23
Kristianstad HK Damer
VästeråsIrsta HF Dam29 - 23Kristianstad HK Damer

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 25 september, 15:00
Plats:Västerås Arena A
Serie:SHE   Tabell >>
Samling:14:00
VästeråsIrsta HF 29 - 23 Kristianstad HK
2022-09-27 09:39

Söndagens match gav fin utdelning och 2 poäng till hemmalaget då Kristianstad HK var på besök. VI möter Frenne Båverud för en genomgång av matchen. 

Ta oss igenom matchen:

 

Den första halvleken är jämn där inget av lagen lyckas dra ifrån under sina bra perioder då målvakterna höll sitt respektive lag kvar i matchen. Kristianstad inleder bäst anförda av seriens skyttedrottning, Siw Aabech, medan vi inte riktigt hittar rätt i vår offensiv. Därav tar de också kommandot på resultattavlan. Ju längre halvleken lider desto mer rätt på det blir vi och strax innan paus har vi tagit över taktpinnen.

Den andra halvleken startar vi med ett bra försvars- och målvaktsspel som leder till att vi ganska snabbt glider ifrån till fyra-fem måls marginal. Trots försök från Kristianstad så blir det aldrig riktigt spännande därefter utan vi håller undan hela vägen in. Det hade med lite bättre skärpa i avsluten kunnat bli större segermarginal.

Första halvlek var riktigt jämn – vad sade du till spelarna i halvtidsvilan?

VI sa egentligen inte så mycket nytt utan vi var alla överens om vad som behövde justeras. Efter att ha pratat kring dessa små detaljer så bestämde vi oss och gick ut och öste på.


Någon prestation du vill lyfta fram?

Allas bidrag till försvarsspelet måste nämnas, annars så Elins målvaktsspel, Loves driv i kontringarna och Violas genombrott stack ut lite från mängden denna gång.


I nästa match väntar Tyresö i ATG Svenska Cupen och därefter SHE-nykomlingen, Hallby, hur ser du på de kommande matcherna?

Tyresö pressade Sävehof länge när de möttes i gruppspelet så det blir en tuff nöt att knäcka. De har totalt sex shootouts över två matcher så vi behöver prestera på topp för att gå vidare. När helgen kommer den veckan så väntar Hallby, det enda jag tänker kring den matchen just nu är att det skall bli kul att få möta en duktig nykomling i deras fina hemmahall - det blir en tuff och spännande utmaning! En sak i taget och var sak på sin plat


<< Tillbaka

 
 
Handbollens huvudpartner
Centrala partners
Huvudpartners VästeråsIrsta HF
Guldpartner
Partners VästeråsIrsta HF