VästeråsIrsta HF Herr24 - 32HF Karlskrona

Aktivitetsinfo: Match mot HF Karlskrona
Referat: VästeråsIrsta HF Herr - HF Karlskrona
VästeråsIrsta HF 24 - 32 HF Karlskrona
2022-09-27 10:51

Herrarna förlorade tyvärr söndagens match mot HF Karlskrona. VI tar del av Axel Moréns tankar om matchen.

Ta oss igenom matchen:

Vi får återigen en fin start på matchen och får Karlskrona precis dit vi vill med vårt försvarsspel. Framåt startar vi helt okej första 6-7 minuterna. Efter det blir vi alldeles för individuella i vårt spel och för många tekniska fel gör att Karlskrona får kontra på oss. I uppställt har vi bra koll på det och det gör att vi håller det jämnt fram tills det gått 20 minuter. Sista tio under första halvlek är det sedan som avgör matchen då vi förlorar den med 0-7. Underläge med åtta i paus är väldigt svårt att vända mot ett så pass bra lag som Karlskrona. VI spelar jämnt under andra halvlek och har ett par mikrochanser att göra match av det igen men vi tar de inte riktigt och Karlskrona vinner fullt rättvist till slut.

Vad är det som blir avgörande för matchens utgång?

För resultatet av matchen är det helt klart vår period mellan matchminut 20-30 som blir avgörande. Annars så tycker jag det är vårt anfallsspel som hackar under större delen av första halvlek som gör att vi inte kan utmana riktigt.

Någon prestation du vill lyfta fram?

Jag tycker att Gustaf gör ett fint inhopp och visar energi. Även Albin gör en bra försvarsinsats när han kommer in och spelar stabilt framåt.

Härnäst väntar AIK på lördag – hur laddar ni om?

Vi behöver upp ett par nivåer till här under veckan om vi ska ha någon chans på lördag. Vi har visat i perioder i båda dessa inledande matcher att vi kan utmana dessa topptippade lag men vi behöver bli mer konsekventa över 60 minuter.