Börja spela handboll!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VästeråsIrsta HF

Varmt välkommen till Summer Camp 2023!
Foto: Lina Johansson

Den 8-11 augusti arrangeras Summer Camp i Västerås Arena. I år är det rekordstort antal spelare som kommer delta i sommarlovslägret och VI möter klubbchef Thomas Morén för en intervju.

 

Rekordstort antal deltagare i årets upplaga av Summer Camp. Hur känns det och vad tror du har bidragit till den stora uppslutningen?

 

Det är fantastiskt roligt att vi skrivande stund har hela 141 anmälda till årets Summer Camp. Vi har haft bra verksamhet och duktiga ledare på tidigare års Summer Camp vilket naturligtvis sprids som ett positivt rykte inom föreningen. Vi har också väldigt välfyllda grupper i våra yngre lag vilket också gör att det finns totalt fler som vill vara med på Campen.

 

Hur ser upplägget ut för årets Summer Camp?

 

Vi har sju träningsgrupper som kommer att ledas av 16 ledare under Campen. Som vanligt blir det en blandning av rena träningspass som varvas med tävlingar och lekar. Det kommer också att vara teoretiska pass då ungdomarna får lära sig nya saker men också  vara med och tycka till om hur verksamheten bedrivs. Lunch intag på Rocklunda restaurangen och mellanmål äts i A-foajén. Det blir också en eftermiddag på Lögarängen som alltid brukar vara ett uppskattat inslag.

 

Ledarstaben har träffats flera gånger inför handbollsveckan – hur har de förberetts inför uppgiften?

 

Vi har haft två träffar hittills och ett tredje är inplanerat till den 7 augusti. Fokus ligger på planering av de olika träningspassen och att utveckla olika egenskaper för att bli säker i ledarrollen. För många av vara unga ledare så är detta första tillfället då de ensamma har ansvar för en grupp. Det gäller att bli trygg i den rollen och en av nycklarna för detta är att vara väl förberedd och att åtminstone grovplanering av alla pass är gjord innan veckan startar. Herrlagets Måns Lagelius kommer att vara överledare och utan gruppansvar vilket innebär att han kan vara stöttande till övriga ledare under vecka. Även jag kommer att finns till hands om det dyker upp problem eller frågeställningar där ledarna behöver stöttning. Vi ser fram emot en härlig vecka tillsammans med alla ungdomar!

 

 

 
Handbollens huvudpartner
Centrala partners
Huvudpartners VästeråsIrsta HF
Partners VästeråsIrsta HF