SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VästeråsIrsta HF

#viställerupp!
Tage Sandström instruerar handbollsintresserade elever.

Skolbesök i aktivitetssvaga områden med handboll i fokus

 

Redan för sex år sedan tog VästeråsIrsta HF initiativet att introducera handboll bland barn och unga i Västerås genom skolbesök. Med glädjen i fokus, blev besöken snabbt uppskattade och verksamheten utvecklades. Skolorna som vi besöker har valts ut i samråd med RF SISU Västmanland. Vår huvudsakliga målgrupp är nämligen barn och ungdomar som inte har en naturlig kontakt med idrott och rörelse. För att skapa kontinuitet och relation med barnen besöks varje skolklass vid fyra tillfällen

 

Från föreningens sida är åtta personer involverade som ledare i initiativet. Gemensamt för samtliga ledare är att de är pensionärer och har ett förflutet som aktiva handbollsspelare eller ungdomsledare. De får även sällskap av våra a-lagsspelare på dam- och herrsidan. På så vis möts flera generationer i samband med vår verksamhet och barnen får viktiga förebilder. Vår vision är att introducera barn och ungdomar för en aktiv fritid för att på sikt skapa ett hållbart samhälle.

 

Handbollsturnering för skolklasser i Västerås Arena

 

Under tre dagar bjuder vi in skolklasser i årskurserna 2 respektive 3 till Västerås Arena för att prova på handboll. Formatet blir som en mindre handbollsturnering, men utan vinnare. Alla lag spelar minst tre matcher. Dagen består av både handbollsmatcher och övning i teambuilding. Vi vill skapa laganda och en rolig dag för de deltagande klasserna.

 

Handbollsturneringen i Västerås Arena är ett samarbete med Widénska Gymnasiet och presenteras av Totalbyggen

 

Mer information

 

Läs vår samhällsrapport för säsongen 2022-2023 här.

PARTNERS

Mimer Totalbyggen
 
Handbollens huvudpartner
Centrala partners
Huvudpartners VästeråsIrsta HF
Guldpartner
Partners VästeråsIrsta HF