Gjensidige USM: A-flick klara för Steg 5

A-flick tog hem gruppsegern i helgens Gjensidige USM Steg 4. Därmed är laget klara för det avslutandet steget. VI möter tränare Jessica Lindgren för att få veta mer om lagets framgångar.

Gruppsegrare och vidare till steg 5  – vad är framgångsreceptet?

Vad ska man säga, tjejerna gör jobbet tillsammans, de spelar verkligen som ett lag, alla kämpar och gör sitt bästa, sedan har vi en väldigt fin bredd i truppen.

En på förhand tuff grupp – vad var det som gjorde att VI drog det längsta strået?

Vi förberedde oss väl inför varje match, vi hade bra koll på motståndarna och lyckades få vårt spel att stämma. Vi har bredden i vårt lag där alla bidrar med sina styrkor medan våra motståndare i helgen har några riktigt duktiga spelare som får ta stort ansvar vilket gör att de kanske inte orkar hela matcherna

Ta oss igenom matcherna

Första matchen spelar vi mot favoriten i gruppen Eslöv. Vi börjar bra och tar ledningen med ett par mål innan Eslöv kommer igång, i halvlek ligger vi under med 14 – 16. Andra halvlek börjar vi osäkert och Eslöv drar snabbt ifrån till en ledning med 7 mål, men vi höjer oss igen, taggar till i försvar och kommer ikapp till lika 29 – 29 med två minuter kvar, tyvärr orkar vi inte stå emot hela vägen och Eslöv vinner med 29 – 31.

I match två mot H65 Höör följs lagen åt i första halvlek och i paus leder vi med 11 – 10, i andra halvlek får vi bättre träff i försvar och vinner till slut med 23 – 17.

Sista matchen mot Årsta blev direkt avgörande om vilket lag som skulle bli gruppsegrare då Årsta och H65 Höör vunnit sina respektive matcher mot Eslöv.

Vi spelar ett grunt 6 – 0 försvar för att få stopp på Årstas duktiga snabba genombrottsspelare vilket lyckades bra, vi kontrar in fina mål och har tålamod i anfallet vilket gör att vi vinner matchen med 23 – 18.

Hur laddar ni om inför nästa steg?

Nu ska vi spela de sista seriematcherna sen är det Irstablixten, vi kommer att fortsätta slipa på detaljerna för att komma så förberedda som möjligt inför finalsteget det 5 – 7 maj.