Damutveckling vidare till Gjensidige USM Steg 5!
2023-03-21 12:07

Damutveckling är efter helgens Gjensidige USM Steg 4 vidare till Steg 5. VI möter Anders Bergdahl för ett samtal om helgens framgångar.

Vidare till steg 5  – vad är framgångsreceptet?

Jag tror att en stor del till framgången är att många var med från förra säsongen när vi tog oss till steg 5 och final. Att många fick med sig nyttig erfarenhet och en känsla för vad som krävs och att det inte är omöjligt. Vi var också väl förberedda på motståndet vilket jag tror spelar stor roll. Sen skadar det inte att ha massor av vinnarskallar som tillsammans sluter upp och ger precis allt för att gå vidare.

Vilka styrkor blev avgörande för resultatet?

Bortsett från erfarenhet av ha varit i samma situation tidigare var vårt försvar- och målvaktsspel helt avgörande för helgens resultat. Samtliga lag har svårt att göra mål mot oss. Vi hittar en bra grund att vila på helgen igenom. Vi sa till varandra att de 2 lagen som har bäst försvarsspel och orkar mest över 4 matcher går vidare och det får man säga att vi gör. Måste också lyfta fram publikstödet vi hade under hela helgen. Vilken fantastisk inramning det blev och något som verkligen lyfte laget en nivå till.

Ta oss igenom matcherna:

Första matchen mot Lindesberg visste vi skulle vara en nyckelmatch. Vi har mött Lindesberg många gånger och känner varandras spel väl. Matchen var som förutspådd jämn hela tiden där vi efter några nervösa slutminuter står som vinnare med 18-16.

Andra matchen mot Ankaret var lite mer osäker då vi visste väldigt lite om dem. Vi lyckas kontrollera matchbilden väl och har en trygg ledning med 11-7 i paus. En bit in i andra halvlek har vi ledning med 18-11 som sedan kontrollerat blir 23-18 till slut.

Önnered väntade i den 3:e matchen. Önnered var i en klass för sig hela helgen. Vi står upp bra bakåt i uppställt spel matchen igenom men har svårt att få till det ordentligt i anfall vilket resulterar i att Önnered får kontra in en hel del mål. Underläge 6-16 i halvtid blev 12-23.

Sista och avgörande matchen var mot Tyresö. Vi börjar bra men Tyresö jobbar sig in i matchen. Vi kämpar med att göra mål framåt men står hela tiden bra bakåt. Underläge med 7-6 i halvlek vändes en bit in i andra halvlek till ledning med 13-8. Tyresö kämpar sig ikapp till 13-13 men känslan är där att vi har mer att ge på slutet och lyckas vinna med 17-13.