VästeråsIrsta HF

2023-03-29 11:02

I helgen spelade F08 Gjensidige USM Steg 4. VI möter Jimmy Hellman för ett samtal om matcherna.

Ta oss igenom matcherna:

Helgen blev tyvärr inte alls vad vi hoppats på, och vi känner att vi inte riktigt gav oss själva chansen! Första matchen var mot Uppsala, och vi inleder nervöst. Framförallt framåt, där de tekniska felen avlöser varandra, vilket gör att vi ligger under med 4-0 efter nio minuter. Sen börjar vi sakta äta oss in i matchen och underläget i paus är bara en boll. Andra halvlek börjar lite som första och vi får återigen börja jaga ikapp ett underläge på tre bollar. Med ca en minut kvar har vi bara ett måls underläge och får ett par chanser att kvittera, men tyvärr vill det sig inte och vi lämnar med förlust 12-13.

Match två, mot helgens bästa lag (Backa HK), börjar precis som den första och vi sätter oss återigen i ett underläge med 4-0 innan vi börjar spela. VI äter oss ikapp till 6-5, men känslan är hela tiden att Backa är lite bättre och vi kommer aldrig helt ifatt. Med fyra minuter kvar så är vi fyra mål bakom, men det rinner iväg till en klar förlust med 14-22.

Vi tar med oss detta som helgens bästa insats och gratulerar Backa till platsen i steg 5.

Söndagen spelar vi bara för placeringar, och på morgonmatchen kommer helgens ända vinst, mot Önnered med 18-17. En match som inte bjuder på nåt skönspel, men vi krigar ändå hem en seger vilket var skönt för tjejerna som kämpar och sliter trots att spelet hackar.

Helgens sista match var mot Hammarby och det blev ytterligare en jämn match där vi inte knyter ihop säcken trots att vi är bra med hela tiden. De tekniska felen fortsätter vara alldeles för många, och här känns det som att det börjar visa sig att vi är en ganska tunn trupp. Matchen slutar 18-16 till Hammarby, och vi lämnar USM med en fjärdeplats i gruppen.

Vad tar ni med er från Gjensidige USM?

VI tar med oss lärdomen av att spela många tuffa matcher, och den extra anspänning det faktiskt är att spela ett SM, och att vi känner att vi trots allt är med och slåss med de bästa lagen i vår åldersklass när vi får det att stämma spelmässigt.

Vad väntar för laget härnäst?

Nu väntar Irstablixten till helgen, där vi vill ta revansch för helgen som var och prestera den handboll vi känner att vi kan. Sen tar vi ett par veckors ledigt innan vi går igång med träning igen för att avsluta säsongen med att åka och spela Partille Cup första veckan i juli.