VästeråsIrsta HF

Damutveckling klara för Gjensidige USM Steg 4
2023-01-16 16:16

7-8 januari spelades Gjensidige USM steg 3 F18 och VästeråsIrsta HF representerades av damutveckling. Laget stod för fina prestationer och är därmed vidare till steg 4. VI möter Anders Bergdahl för en genomgång av helgen.

Ni är klara för Gjensidige USM steg 4 - ta oss igenom de avgörande matcherna.

Den första matchen spelades mot Ludvika som var rejält taggade för en jämn fajt precis som det ska vara. Vi började matchen med mycket energi och vilja som i många situationer blev lite för mycket. Vi var lite för överladdade och var inte tillräckligt noggranna för att lyckas som vi ville och kan vilket tillät Ludvika att hänga med i matchen. Ludvika slet på bra och matchen var jämn i halvtid även om vi ledde med 15-13 i paus. Till andra halvlek kom vi ut mer noggranna och beslutsamma vilket ledde till att det dröjde hela 10 min innan Ludvika lyckades gör sitt första av totalt 3 i andra halvlek. Andra halvlek blev tillslut en kontrollerad tillställning från vår sida vilket var positivt. Vi lyckades vinna med 25-16.

Helgens andra match mot Hammarö kontrollerade vi mer från början tillslut. Bra och stabilt försvar- och målvaktsspel gjorde det svårt för Hammarö att lyckas i sitt anfall. Vi kunde därifrån springa på de omställningar vi vill ha och kunde lägga mer fokus på helgens sista match som vi visste skulle bli matchen som avgjorde gruppsegern. Vi vann matchen med 29-14 (16-6).

Helgens sista match mot AIK som nämnt skulle bestämma gruppens vinnare. Matchen var jämn, tät och målsnål hela vägen. Lagen börjar med att känna på varandra och det dröjer några minuter innan målen börjar trilla in, mycket tack vare bra försvarsspel hos båda lagen. Efter 16 min spel har VI lyckats få till en 2-målsledning och känslan är att vi har ett grepp om matchen. Men efter att Vi inte lyckats göra mål på resterande av halvleken kan AIK ta sig tillbaka till matchen och leder i halvtid med 8-9. Andra halvlek fortsätter som den första, tät, jämn och målsnål. AIK lyckas dryga ut sin ledning från paus till 3 som mest, 10-13. VI får därifrån börja jaga ikapp sakta men säkert. AIK gör det svårt och kvitteringen kommer med 3 minuter kvar att spela. Tyvärr orkar vi inte riktigt att ha skärpan för att orka avgöra mot slutet och AIK vinner med 16-17. Känslan var efter matchen att VI var lite för ineffektiva matchen igenom för att vinna, många bra lägen som vi inte lyckas göra mål på tyvärr. Det var lite för mycket stolpe ut för vår del och stolpe in för AIKs del. Man får lov att säga att Frasse hade förberett sina juniorer på ett bra sätt inför mötet mot oss. Helt klart en fördel för AIK i den här matchen med någon på sin sida som kan motståndarlaget så pass bra som Frasse gör.

Någon prestation du vill uppmärksamma lite extra?

Vill lyfta fram försvarsspelet som helhet men framförallt det som visades upp i matchen mot AIK där både Alma Nyberg och Vilma Hoveklint tillsammans som 3:or hade full koll på uppgiften matchen igenom. Saga Frestadius visar vägen framåt för laget med sitt driv i samtliga matcher och gör det hon ska och kan göra med många mål och assist. Sen är våra målvakter Ella Johansson och Hanna Johansson aldrig dåliga, definitivt inte med ett bra försvar framför sig.

Hur laddar ni om inför nästa steg?

Nu blir det fokus på att klara av de mål vi satt upp tillsammans som grupp vad gäller seriespelet i både Div 1 och F19. Många viktiga matcher som väntar där innan det är dags för steg 4 i slutet av mars. Vi är laddade för att genomföra en fin vårsäsong