A-pojk vidare till morgondagens avgörande match
2023-01-28 19:29

A-pojk stod för två fina matcher och lika många segrar under första dagen av Gjensidige USM steg 3. För att ta sig vidare till steg 4, behöver Tyresö Handboll besegras imorgon förmiddag. VI får en pratstund med Ferdinand Beckius om dagens starka insats.

Ta oss igenom matcherna:

Första matchen mot Sollentuna startade fantastiskt då vi leder med 6-0 efter cirka 7-8 minuter. Vi kommer till många fina lägen framåt och står stabilt bakåt. Vi visade att vi var det bättre laget helt enkelt i första. Sollentuna jobbar dock på och kommer närmre innan halvtid och i paus leder vi med 15-8. Andra halvlek ser likadan ut och det blir lite av en transportsträcka där vi hinner lufta alla grabbar så de kommer i på plan.

Andra matchen mot Aranäs var på förhand den tuffare matchen av de första 2. Matchen startar trevande och lagen byter mål. I slutet på första rycker vi lite efter en räddning och ett mål från 16 meter på halvtidsvisslan. 10-8 ledning. I andra fortsätter vi tugga på och har en ledning på 16-10 ett tag. Aranäs gnetar på dock och kryper närmre. Med cirka 4-5 minuter kvar är det 22-19 och Aranäs går ut man-man. Detta löser vi jättebra med lugn och beslutsamhet vilket gör att vi håller undan och vinner med 24-19. En väldigt fysisk match där vi stundtals spelar fantastiskt försvars-och målvaktsspel. Killarna sliter verkligen för varann och det är underbart att se.