F08: Eftersnack Gjensidige USM Steg 3
2023-02-09 15:25

F08 gick obesegrade genom Gjensidige USM Steg 3 förra helgen. VI tar Jimmy Hellmans tankar om lagets fina insats.

Ta oss igenom matcherna:

Första matchen är mot Silwing Troja, och det märks i första halvlek att det är lite nervöst.

Vi står bra bakåt men får inte riktigt det flyt i anfallsspelet som vi vill ha, och i paus leder vi med 9-8. Till andra halvlek kommer vi ut mycket mer bestämda och med bättre fart framåt samtidigt som vi fortsätter med att vara bra bakåt. Vi går ut och gör 8-2 på de första sju minuterna och sen känns matchen klar. Sista sex minuterna åker vi på lite utvisningar vilket gör att vi inte drar ifrån ytterligare och matchen slutar 22-16 efter en riktigt bra andra halvlek.

Match två är mot Stavsten, där vi fortsätter som vi slutade första matchen. Bra försvarsspel och tålamod framåt gör att vi har en femmålsledning strax innan paus (10-5). Efter det går vi tyvärr ner oss lite i anfallsspelet, och har en period där vi knappt gör nåt mål framåt, vilket gör att Stavsten börjar knapra in och med sju minuter kvar så har vi bara ett måls ledning kvar. Då är det som att tjejerna bestämmer sig för att nu får det vara nog och vi börjar spela enklare framåt igen, samtidigt som vi stänger butiken bakåt, och gör 4-0 på dessa sju minuter och vinner tillslut ganska bekvämt med 18-13.

Sista matchen mot Spånga blir ganska lik de första med stabilt försvar och bra tryck i anfallet och vi går till paus med 14-6. Andra halvlek börjar med ganska slarvigt anfallsspel första tio innan vi återigen börjar göra det vi är bra på och springer iväg till en ganska bekväm seger med 23-12.

Någon prestation du vill uppmärksamma lite extra?

Jag vill höja laget, där alla kommer in och ger allt när de är på planen vilket gör att vi kan byta runt ganska friskt och är oftast som starkast i slutet av matcherna när det skall avgöras.

Hur laddar ni om inför nästa steg?

Vi fortsätter jobba med det vi gjort hela säsongen och kan förhoppningsvis bli ännu lite bättre framåt med lite snabbare omställningar från försvar till anfall. Sen ska vi även spela klart serien och förhoppningsvis vara som bäst denna säsong när det väl är dags för steg 4