VästeråsIrsta HF
A-lag Dam

Signerat Båverud: "Kommer att bli en tät och tuff match"
2023-01-08 14:12

Idag besöker Lugi HF Västerås Arena. Efter förlust i den senaste matchen mot Skara HF, är laget revanschsuget. VI möter Frenne Båverud inför matchen.

Förlust i senaste matchen mot Skara - ta oss igenom matchen.

Vi inleder piggt och har ledningen, vi har även goda möjligheter att stärka den ledningen vid 11-7 men får då svårt att gör mål. Via starkt försvarsspel och snabba kontringar så går Skara både ikapp och förbi även om vi genom en stark avslutning ser till det är helt jämnt i paus.
Den andra halvleken inleds på liknande sätt där vi återigen tar ledningen och även här har möjligheter att utöka den ä, men här kliver Skaras målvakt in på allvar i matchen och får fart på Skara. Ett mer rejält, samlat och stabilt Skara går förbi och bibehåller ledningen matchen ut. Vi har ingen spelare som har ”dagen”, vi har heller inte samma stabilitet som senare matcherna och den svajiga insatsen räcker inte mot ett för dagen klart bättre Skara.

Vad är dina förväntningar på dagens match?

Att det kommer att bli en tät och tuff match. Vi vill ha revansch på oss själva från i onsdags och Lugi vill ha revansch på oss. Jag tror att Lugi kommer att vara stabilare idag än senast, i tåget av Sabina Jacobsen kommer att stärka dom och ställa högre krav på oss.

Vad krävs för seger?

Att vi sätter försvars- och målvaktsspelet samt spelar tillsammans med tro och övertygelse, precis som vi har gjort stora delar av säsongen. Med den grunden på plats kan vi alltid utmana om poängen, sedan återstår det att se vilken nivå på prestation som vi uppnår och hur den står sig mot Lugis. Lugi kommer att vara bättre än senast, upp till oss att bemöta det på bästa möjliga sätt.