SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VästeråsIrsta HF
P10

VM-tips
2022-12-16 13:13

Snart är det dags för höjdpunkten på 2023, Handbolls-VM! 

 

Sverige har en urstark trupp, i princip samma lag som vann EM-guldet för snart ett år sedan. Den 11 januari kastas herrarnas VM igång i Polen. Dagen därpå, den 12 januari, är det dags för Sverige att inta den stora scenen i Scandinavium när man ställs mot Brasilien i VM-premiären. Blågult kommer att spela sitt inledande gruppspel i Göteborg och Scandinavium, där Kap Verde och Uruguay även ingår. För att ta sig vidare till Huvudrundan krävs en topp tre-placering i Grupp C.

 

För att göra VMet lite mer spännande tänkte jag att vi kör ett litet VM-tips.  Där ska man tippa samtliga gruppspelsmatcher med 1 - för hemmavinst, X - oavgjort och 2:a för bortavinst. Totalt blir det 48 matcher, 1 poäng för rätt tecken i tipsraden. Hel- och halvgarderingar är tyvärr inte tillåtna... 

För att krydda till det lite extra så ska man även fylla i vilka länder som tar platserna 1 till 4, där får man 3 poäng för rätt land på rätt plats. Skulle vi ha ett oavgjort resultat så har vi även en utslagsfråga för att skilja agnarna från vetet - Hur många mål gör Sverige totalt i VM-turneringen. Den är lite klurig för man vet inte hur många matcher det blir i slutändan... 

 

Jag tänkte att det kostar 50 kr/tipslapp, då har man chans att vinna tillbaka en slant - vinnaren får 40 % av potten, 2:an 20 % och 3:an 10 % - resten dvs 30 % går in i p.10s lagkassa. 

 

Det finns två olika alternativ att få tillgång till tipslappen;

1) I första hand - den finns i excelformat under dokument här i menyraden - bara att ladda ner/skriva ut och maila vidare till släkt, vänner, kollegor m.m.

2) Maila Thomas, tjompe01@hotmail.com, så får ni raden mailad till er.

 

Lappen kan antingen mailas till mig eller om ni skriver ut den och lämnar till mig. Sen är det enklast med en swish, swishas det för flera lappar så skriv namn för vilka lappar det gäller.  

 

När väl VM drar igång så kommer det uppdateringar på mail till alla medverkande hur det går i tipset!

 

Så sprid detta nu, ju fler vi blir desto roligare (och killarna får en slant i kassan)

Spelstopp 11 januari 20.55!

Målvakter

12. Andreas Palicka, Paris Saint-Germain
20. Mikael Appelgren, Rhein-Neckar Löwen
30. Tobias Thulin, GOG

Vänstersex

15. Hampus Wanne, FC Barcelona
22. Lucas Pellas, Montpellier

Mittsex

5. Max Darj, Füchse Berlin
18. Fredric Pettersson, Fenix Toulouse
32. Oscar Bergendahl, TVB Stuttgart

Högersex

10. Niclas Ekberg, THW Kiel
11. Daniel Pettersson, SC Magdeburg

Vänsternio

2. Jonathan Carlsbogård, FC Barcelona
42. Eric Johansson, THW Kiel
49. Karl Wallinius, THW Kiel

Mittnio

19. Felix Claar, Ålborg
24. Jim Gottfridsson, Flensburg-Handewitt

Högernio

23. Albin Lagergren, Rhein-Neckar Löwen
26. Linus Persson, Nantes
33. Lukas Sandell, Ålborg

 

 Gruppspelet Handbolls VM 2023

2023 års mästerskap i Sverige och Polen kommer att innehålla många landslag. Hela 32 herrlandslag kommer till spel, detta efter att man till år 2021 valde att utöka platserna i såväl herrarna som damernas turnering. VM spelas därmed med åtta grupper med fyra lag i varje grupp, där alla möter varandra under turneringens första del. De tre bästa lagen i vardera grupp avancerar sedan till mellanrundan (eller huvudrundan om man så vill), där ett nytt gruppspel väntar.

Grupp A

Spanien
Montenegro
Chile
Iran

Grupp A är på förhand en ganska jämn sådan om man bortser från Spanien. Spanjorerna spås kunna vandra igenom denna grupp ganska komfortabelt där dock Montenegro får stå som utmanaren, även om det skiljer ganska mycket länderna emellan. Spänningen kommer vara större när det gäller vilka två lag som följer med Spanien till mellanrundan.

Grupp B

Saudiarabien
Slovenien
Frankrike
Polen

Här har vi en jämn grupp på riktigt där de europeiska lagen står som favoriter till att avancera till nästa runda. Värdnationen Polen kommer ha ett massivt stöd bakom sig när man ska ta sig an gruppfavoriten Frankrike samt den inte alltför lätta motståndaren Slovenien. Saudiarabien får anses vara underdogs i denna grupp.

Grupp C

Sverige
Brasilien
Kap Verde
Uruguay

Det finns ingenting som talar för att Sverige inte ska vinna sin grupp i VM. Hemmaplansfördel, förmodat massivt stöd i Göteborg samt bra motståndare. Sverige har sig en bra grupp här, där man har potentialen till tre raka vinster. Det blir dock spännande att se vad de sydamerikanska lagen samt Kap Verde från Afrika kan uträtta i gruppspelet. Räkna med en rolig handboll oavsett. Brasilien är ett ojämnt lag men med ganska höga toppar, detta gäller även Kap Verde.

Grupp D

Island
Portugal
Ungern
Sydkorea

Den grupp som Sverige korsas med i en eventuell mellanrunda. Detta kanske är den mest jämna gruppen överlag. Island är bra, Portugal är bra, Ungern är bra och Sydkorea är bra. Oavsett så kommer ett land att missa mellanrundan här, vilket nästan är makabert. En väldigt jämn grupp där det är svårt att peka ut någon favorit på förhand, men Island har sett starka ut på senare tid.

Grupp E

Tyskland
Qatar
Serbien
Algeriet

En ganska tuff grupp även detta. Vi har sett att Qatar har kunnat skrälla tidigare, samtidigt som Tyskland och Serbien är etablerade handbollsländer som alla vet. Det blir även spännande att se Algeriet i denna grupp, och vad afrikanerna kan uträtta. Men räkna med Tyskland och Serbien i kampen om topplaceringarna.

Grupp F

Norge
Nordmakedonien
Argentina
Nederländerna

Här har våra norska grannar en trevlig men oviss grupp att tampas i. Norrmännen må vara någorlunda favoriter men man ställs också mot tre tuffa motståndare. Nordmakedonien har kanske tappat lite av sin edge men har ett väldigt bra landslag fortfarande. Nederländerna var en stor uppstickare under EM senast och kan fortsätta på den vågen.

Grupp G

Egypten
Marocko
USA
Kroatien

En härlig och färgstark grupp som kommer spela sina matcher i Jönköping. Egypten och Kroatien är favoriter i den här gruppen, men vilka av dem som kniper förstaplatsen blir spännande att följa. Marocko kan nog spås vara snäppet bättre än USA i jakten på topp tre.

Grupp H

Danmark
Belgien
Bahrain
Tunisien

Danskarna behöver inte resa längre än till Malmö för gruppspelet där man ställs mot Tunisien från Afrika, Bahrain från Asien och Belgien från Europa. Belgarna gör sitt första VM någonsin samtidigt som Bahrain och Tunisien är erfarna i sammanhanget. Räkna med Danmark som stora favoriter.


Nyhetsarkiv
Slutspurt på säsongen2023-02-21 08:08
VM-tips2022-12-16 13:13
Dagens Matcher2022-11-12 11:17
Nu är det dags!2022-09-29 21:19
Nya SportAdmin2022-08-29 21:16
 
Handbollens huvudpartner
Centrala partners
Huvudpartners VästeråsIrsta HF
Guldpartner
Partners VästeråsIrsta HF